

-
Büyükşehirin Sporcuları Başarılara Doymuyor
-
Hayvancılık ve tavukçuluk üretimi siparişlere yetişemiyor.
-
Fatsa Mezbahası’nın açılışı gerçekleştirdi
-
“Kendi değerleriyle kalkınan bir ordu hedefliyoruz”
-
Türkiye Engelliler Konfederasyonu Ordu İl meclis seçimi yapıldı
-
Ordu'da bir eve yıldırım düştü
-
Bu Tesis En Az 50 Yıl Hizmet Verecek
-
Başkan Güler’den “Dur De Projesi”Ne Destek
-
Ordu dijital oyun merkezi oluyor


- 22:41 GÖNÜL DOSTLARIM ZİRVEDE KARARLI
- 12:57 KURSLAR YENİDEN BAŞLADI
- 12:39 ESNAFA "YAŞAM HAK" PROJESİ ANLATILMAYA DEVAM EDİLİYOR
- 20:54 SENCAR, "YÖNETİMDEKİ İKTİDAR ELİNDEKİ DOĞAL KAYNAKLARI KULLANAMIYOR"
- 19:23 SANAYİ SİTESİNDE KAZA 3 KİŞİ YARALI!
- 19:04 ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ŞİRİN PAZAR’A ÜCRETSİZ SERVİS
- 17:52 AĞAÇ ÜSTÜNDE KAMELYA!!
- 17:42 8 KÖŞELİ KASKETİN 40 YILLIK KADIN USTASI
- 17:29 TOKAT'TA ALEVİLERE 'HARİTALI FİŞLEME'
- 17:27 HALK İŞ MAKİNELERİNİN ÖNÜNÜ KESTİ!
- 17:21 10 KİŞİDE MUTASYONLU KORONAVİRÜS!
- 17:14 E-KARNELİ ARA TATİL BAŞLADI!
- 16:54 BAŞHEKİM'DEN MİNİK ECEMSU'YA MEKTUP
- 16:26 ERDOĞAN AÇIKLADI! KAFELER VE LOKANTALAR...
- 16:20 BAŞKAN ARGAN, ÜNYE BİR LİMAN KENTİDİR...
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
REKTÖR AKDOĞAN, ARAZİDE İNCELEMELERDE BULUNDU


Bölgede modern seracılığın yaygınlaştırılmasının hedeflendiği “DOKAP Bölgesi Polikarbon Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi” çerçevesinde Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisinde her biri 144 metrekare olan 10 adet polikarbon araştırma, demonstrasyon ve eğitim amaçlı seranın kurulum çalışmalarına devam ediliyor.
TARIM SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞILIYOR
Kurulan bu seralarda temel olarak topraklı ve topraksız kültürde sebzecilik (marul, domates, hıyar, fasulye vb), çilek yetiştiriciliği, süs bitkileri (kesme çiçekçilik), fide seracılığı ya da üzümsü meyve yetiştiriciliği yapılacak olup tohum, fide ve fidanlar sertifikalı olarak temin edilebilecek. Yapılacak araştırma ve uygulamalarla Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümleri tarafından bölge ve dünya tarımının sorunlarına çözümler sunulması hedefleniyor.
DOKAP DESTEKLİYOR
İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a eşlik eden Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Bu seralarımızdaki çalışmalar DOKAP destekli olarak yürütülmektedir. DOKAP destekli olarak yürütülen bu proje polikarbon seracılığın yaygınlaştırılması kapsamında yapılıyor. Bu seralar ilgili bölümlere tahsis edildiğinde o bölümler kendi amaçları doğrultusunda farklı araştırma ve uygulama yapabilecekler, ayrıca eğitim öğretim amaçlı kullanabilecekler” dedi.
BİLİMSEL SERACILIK
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Burada araştırma, uygulama ve eğitim amaçlı kurulacak olan seralarımızda da örneğin bir sebzenin en ideal anlamda nasıl yetiştirildiği, hangi özelliklere sahip olduğu ve daha iyi nasıl yetiştirilebileceği ve bu bölgenin tarımına hangisinin daha uygun olduğu ilgili bölümlerimiz tarafından araştırılacaktır. Seracılığın bölgemizde yaygınlaştırılması ile sebze yetiştiriciliğinde, fındık ile ilgili çalışmalarda önemli ilerlemelerin kaydedilmesi, bölgemizde seracılık ile ilgili sanayinin gelişmesi bu bağlamda Üniversitemizde gerçekleştirilecek bilimsel yayınların daha da artması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.